top of page
Zoeken
  • judith7834

PORTRET: Roeland Verhamme, EXPECT ME

Deze maand presenteren we jullie Roeland Verhamme, CEO en founder van EXPECT ME. Het bedrijf richt zijn pijlen op de hotelsector via het aanbieden van een speciale software waarmee de hotelgast in staat zal zijn zelf zijn of haar kamer te kunnen kiezen. Of zoals Verhamme het zelf verwoordt: “Je eigen stoelen kiezen in de theaterzaal of op het vliegtuig, dat kan allemaal. Maar in hotels kiezen waar je slaapt, dat kan voorlopig nog niet. Geen enkele softwarefabrikant biedt dit aan, ook niet internationaal. Wij staan te trappelen om daar verandering in te brengen.”

Waarmee zal EXPECT ME het verschil kunnen maken?


“Het zijn vreemde tijden. Door de coronacrisis ligt de hotelsector plat. Maar onze visie is: hoe sneller wij gelanceerd zijn, hoe beter het is voor de sector. Want wij willen de hotelbeleving van de gasten naar een hoger niveau tillen. Wij willen de efficiëntie van het hotel verhogen, en daarnaast ook kostenbesparend werken, iets wat de sector zeker zal kunnen gebruiken als deze tijden voorbij zijn.

Even praktisch nu: stel dat je de kamer van je wensen niet gekregen hebt en je wil graag van kamer veranderen. Dan stoor je het hotelpersoneel en de andere gasten én je verstoort je eigen ervaring. Dit kan je nochtans vermijden wanneer je op voorhand zelf je kamer selecteert. Je eigen hotelbeleving wordt dan geoptimaliseerd, want je kamer voldoet aan alle criteria die jij belangrijk vindt. Voor jou betekent het een klein financieel supplement, maar het hotel geniet zo wel van extra klantentevredenheid en een lagere workflow. Win-win, toch?

Qua digitalisatie was de sector niet van de snelste. Momenteel is er een groot inhaalmanoeuvre bezig. Wij springen mee op de kar, en hoewel de weg nu wat hobbelig is, is het toekomstperspectief datgene wat telt.”


Hoe kwam je op het idee voor dit bedrijf?


“Alles startte met een roadtrip door Italië. Door mijn ervaring in de sector is het kiezen van het perfecte hotel voor mij heel belangrijk. Ik ben een hospitality addict. Ik wilde dus enkel het allerbeste voor mijn vrouw en mezelf: kamers met extraatjes, prachtige uitzichten … Na acht uur rijden kwamen we vol verwachting in het hotel aan. Maar wanneer de deur openging, stond ons een grote teleurstelling te wachten: het beloofde zicht op zee werd geblokkeerd door een boom. Wat een anticlimax!

Er is nochtans een grondplan van elk hotel, waarop je alle kamers kan zien. Wanneer je op dat grondplan kijkt, zie je meteen welke kamer welke faciliteiten kan bieden. Als ik dat grondplan op voorhand had kunnen bekijken, dan had ik zelf een bepaalde kamer kunnen kiezen. Daar had ik met alle liefde een supplement voor betaald. Het interessante hieraan is: ik betaal graag voor een mooi uitzicht, maar iemand anders heeft daar misschien helemaal geen behoefte aan. Die persoon wil misschien liever een kamer op de eerste verdieping en ver van de lift, bijvoorbeeld. Momenteel kan je die keuze niet maken. Je kiest enkel het type kamer – daar stopt het.”


Wie is EXPECT ME?


“Het idee is dan misschien wel van mij, maar ik weet niet hoe software werkt. Ik geloof wel rotsvast in het samenbrengen van de juiste mensen. Alleen is maar alleen. Je hebt een klankbord nodig, je moet over bepaalde uitdagingen kunnen brainstormen. Met twee weet je altijd meer. Frank Smits is IT architect. Hij is een man met een toekomstvisie, een goede vriend en heeft een pak ervaring in de IT-wereld. Daarnaast hebben we alle steun van onze vrienden bij technologiegroep Road21. Zij zijn helemaal mee in ons verhaal.”


Wat mogen we jullie wensen voor de toekomst?

“In de toekomst willen we onze software gebruiken buiten de hotelsector. Denk maar even mee: de grotere evenementen, cruiseschepen, campings, vakantieparken … En overal kan je dan je favoriete plek kiezen. Daar wil ik voor gaan.”


Meer informatie vindt u op de website, de Facebookpagina of de LinkedInpagina van EXPECT ME.351 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page